Η Τεχνολογία φίλτρανσης DFS (Disinfecting Filtration System), μειώνει τη βιο-επιβάρυνση και αναστέλλει την ανάπτυξη μικροοργανισμών που διέρχονται από το σύστημα μέσω της εξάλειψής τους.

Αιχμαλωτίζει εξαιρετικά λεπτά σωματίδια 40 φορές μικρότερου μεγέθους από το πρότυπο φίλτρο HEPA.

Διαθέτει προ-φίλτρο προσρόφησης VOC, για την εξάλειψη επιβλαβών αερίων και οσμών, χημικών ουσιών και καπνού.

Κάθε μονάδα είναι ανεξάρτητα δοκιμασμένη και πιστοποιημένη για να εγγυάται καλύτερη απόδοση από το πρότυπο φίλτρο HEPA.

Παγιδεύουν και αφαιρούν το 99,99% ιών, βακτηριδίων και σωματιδίων έως και 0,007 μm.

Εξαλείφουν ιούς ακόμα και μικρότερους από το κορωνοϊό.

Η Τεχνολογία Φίλτρανσης Αέρα DFS η οποία είναι ενσωματωμένη τόσο στα συστήματα καθαρισμού αέρα της HealthWay όσο και της Intellipure αναπτύχθηκε με την υποστήριξη της Κυβέρνησης των ΗΠΑ και έχει βραβευτεί από τη ΝΑSA.

Η τεχνολογία DFS συμβάλλει στην καταπολέμηση της εξάπλωσης αερομεταφερόμενων ιών όπως ο SARS-CoV-2

Η τεχνολογία DFS έχει δοκιμαστεί εργαστηριακά με αυστηρά κριτήρια και έχει αποδειχθεί ότι εξαλείφει σχεδόν πλήρως από τον αέρα τους κορωνοϊούς. Σύμφωνα με πρόσφατες εργαστηριακές δοκιμές, η HealthWay ανακοίνωσε ότι τα συστήματα με τεχνολογία DFS κατάφεραν να εξαλείψουν αερομεταφερόμενα σωματίδια συμπεριλαμβανομένου του SARS-CoV-2 (ισοδύναμος ιός):

 • κατά 99,987% μέσα σε 10 λεπτά
 • 100% μέσα σε 45 λεπτά

Η τεχνολογία DFS ανακουφίζει από τις εποχιακές αλλεργίες

Τα συστήματα καθαρισμού αέρα της PureAirLab με τεχνολογία DFS προσφέρουν ανακούφιση και από τις εποχικές αλλεργίες. Οι εσωτερικοί χώροι μπορεί να είναι έως και 100 φορές πιο μολυσμένοι από τους εξωτερικούς. Οι εσωτερικοί ατμοσφαιρικοί ρύποι μπορεί να οφείλονται σε διάφορους λόγους, από τα κατοικίδιά μας έως επιβλαβείς αναθυμιάσεις, όπως μπογιές ή καλούπια που αποθηκεύουμε στους χώρους μας. Με τα συστήματα της PureAirLab δημιουργείτε ένα περιβάλλον, όπου εσείς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα μπορείτε να αναπνέετε ελεύθερα.

Τα συστήματα καθαρισμού αέρα με τεχνολογία DFS εμποδίζουν την ανάπτυξη βακτηρίων

Τα συστήματα καθαρισμού αέρα με τεχνολογία DFS απελευθερώνουν στο περιβάλλον καθαρό αέρα, παράλληλα κρατούν το φίλτρο καθαρό από διάβρωση, μούχλα και άλλα βακτήρια. Η DFS χρησιμοποιεί μια πατενταρισμένη φόρμουλα που δεν επιτρέπει την επιβίωση ιών και μικροβίων, τα οποία αιχμαλωτίζονται στα φίλτρα. Συνεπώς, αποτρέπει τη διαφυγή ζωντανών οργανισμών στον αέρα, δημιουργώντας έτσι εξαιρετική ποιότητα αέρα στον εσωτερικό χώρο!

Η τεχνολογία DFS βοηθά στην πρόληψη μακροχρόνιων ασθενειών

Η ατμοσφαιρική ρύπανση του εσωτερικού χώρου έχει συνδεθεί με προβλήματα υγείας όπως ο καρκίνος του πνεύμονα, το άσθμα, οι καρδιαγγειακές παθήσεις, τα μεταβολικά νοσήματα, τα αγγειακά εγκεφαλικά, το Αλτσχάιμερ κ.ά. Η κακή ποιότητα του αέρα στους εσωτερικούς χώρους θέτει τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα σε κίνδυνο ανάπτυξης μακροχρόνιων προβλημάτων υγείας.

Ο Οργανισμός Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA) συνιστά την εξάλειψη της πηγής ρύπανσης όπου είναι δυνατόν. Χρησιμοποιώντας συστήματα καθαρισμού και απολύμανσης αέρα με τεχνολογία DFS, συμβάλλετε στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης αυτών των μακροχρόνιων ασθενειών.

ΥΠΕΡΟΧΗ TEXNOΛΟΓΙΑΣ DFS ΕΝΑΝΤΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ UV (ΥΠΕΡΙΩΔΟΥΣ)

 • Ένα σύστημα απολύμανσης UV μεταφέρει ηλεκτρομαγνητική ενέργεια από μια λάμπα τόξου υδραργύρου στο γενετικό υλικό ενός οργανισμού (DNA και RNA). Όταν η υπεριώδης ακτινοβολία διεισδύσει στο κυτταρικό τοίχωμα ενός οργανισμού, καταστρέφει την ικανότητα του κυττάρου να αναπαραχθεί.
 • Η αποτελεσματικότητα ενός συστήματος απολύμανσης με υπεριώδη ακτινοβολία εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του αερομεταφερόμενου μικροοργανισμού, την ένταση της υπεριώδους ακτινοβολίας, το χρόνο έκθεσης των μικροοργανισμών στην ακτινοβολία και τη διαμόρφωση του αντιδραστήρα. Για κάθε σχεδιασμό συστήματος φίλτρανσης αέρα, η επιτυχία της απολύμανσης σχετίζεται άμεσα με τη συγκέντρωση κολλοειδών και σωματιδιακών συστατικών στο ρεύμα αέρα.
 • Σε σύγκριση με το DFS, το UVGI δεν θεωρείται αυτόνομη λύση σε προβλήματα μόλυνσης του αέρα, αλλά αποτελεί επιπρόσθετο μέσο.

ΥΠΕΡΟΧΗ TEXNOΛΟΓΙΑΣ DFS ΕΝΑΝΤΙ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΦΙΛΤΡΑΝΣΗΣ HEPA

 • Η απόδοση του συστήματος DFS είναι 99,99% @ 0,007 μm σε σύγκριση με το πρότυπο HEPA που είναι 99,97% @ 0,3 μm.
 • Επιπλέον η δοκιμή φίλτρου ASHRAE Standard 52.2-2012  και η δοκιμή EN-1822-5 (Απόδοση / MPPS / Αντίσταση) του κεντρικού συστήματος 2000 SC DFS με ρυθμό ροής αέρα 2000 CFM έδειξε ότι το φίλτρο υπερβαίνει την κατηγορία MERV 16.
 • Σε εργαστηριακές δοκιμές, η τεχνολογία DFS έχει αποδειχθεί ότι θανατώνει τους Staphylococcus epidermidis και Escherichia coli, Η7Ν9 καθώς και τον H1N1, ιό μικρότερο του κορωνοϊού.
 • Πρόσφατη εργαστηριακή δοκιμή (Ιούνιος 2020) ) κατέδειξε εξάλειψη του SARS-Cov-2 κατά 99,987 % μετά από 10 λεπτά και 100% σε 24 ώρες.

Μειονεκτήματα της υπεριώδους ακτινοβολίας

 • Οι χαμηλές δόσεις ακτινοβολίας ενδέχεται να μην απενεργοποιήσουν αποτελεσματικά ορισμένους ιούς, σπόρια και βακτήρια.
 • Οι μικροοργανισμοί μπορούν μερικές φορές να επιδιορθώσουν και να αντιστρέψουν τις καταστροφικές επιδράσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας μέσω ενός «μηχανισμού επιδιόρθωσης», γνωστού ως “φωτοεπανενεργοποίηση” ή σε απουσία φωτός γνωστού ως “σκοτεινή επιδιόρθωση”.
 • Το πρόγραμμα προληπτικής συντήρησης των UV είναι δαπανηρό και απαραίτητο για τον έλεγχο της ρύπανσης των σωλήνων. Οι σκονισμένοι σωλήνες χάνουν σε μεγάλο βαθμό την αποτελεσματικότητά τους.
 • Η απολύμανση με υπεριώδη ακτινοβολία δεν είναι οικονομικά αποδοτική σε σύγκριση με το σύστημα φιλτραρίσματος DFS.
 • Τα υπεριώδη συστήματα δεν μπορούν να συλλάβουν και να αφαιρέσουν μικροσωματίδια από τον αέρα.
 • Τα παθητικά συστήματα UV δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ρύπους εκτός του HVAC, των πηνίων ή στον αέρα του δωματίου.
 • Σε περίπτωση διαφυγής της UV ακτινοβολίας υπάρχει κίνδυνος για τον άνθρωπο.

Μειονεκτήματα των HEPA

 • Δεν μπορεί να συλλάβει τους πολύ μικρούς μικροοργανισμούς. Η απόδοση μπορεί να αυξηθεί έως και 99,97%@0,3μm αλλά με κόστος την πτώση πίεσης ροής αέρα.
 • Υψηλότερη κατανάλωση ενέργειας λόγω υψηλότερης πυκνότητας φίλτρου και πτώσης πίεσης ροής αέρα με την πάροδο του χρόνου.
 • Υψηλότερο κόστος συντήρησης λόγω μικρού κύκλου ζωής των φίλτρων και μικρού φορτίου συγκράτησης ρύπων.
 • Υψηλότερο επίπεδο θορύβου.